marți, 20 decembrie 2011

Berea de ghimbir

De la târgul de Crăciun din Sibiu, m-au întors acasă cu două sticluțe de bere de ghimbir. Acum nu știu de ce îi spun bere, deoarece nu are alcool și nici gust asemănător. Poate datorită faptului că are printre ingrediente și conuri de hamei. Oricum e o băutură plăcută la gust, spun ei că ar avea efect afrodisiac ... altă tactică de marketing, dacă tot nu e bere, să fie afrodisiac. Însă este o băutură naturală cu următoarele recomandări: ”datorită conținutului ridicat de gingerol produsul stimulează circulația, este revigorant, antioxidant, ușor afrodisiac, antireumatic, combate senzațiile de vomă, ameliorează durerile menstruale, reduce colesterolul etc.”

”Este o bere fără alcool, obținută mai ales din rădăcină uscată de ghimbir și miere. Era la mare preț în Dacia Antică care se întindea de la Munții Pădurea Neagră (actuala Germanie) până la Marea Azov, principalul producător din acele vremuri găsindu-se în cetatea Brassovia de pe Muntele Timpului (Tampa). În anul 106, conducătorii Romei au invadat Dacia (cucerind doar 15% din teritoriu), unul din motivele războiului fiind și concurența pe care dacii o făceau romanilor” - asta e povestea de pe sticluță!
Bere de ghimbir
Ingrediente: apă carbogazoasă, rădăcină de ghimbir, conservant natural - salix alba, dioxid de carbon, chinină, conuri de hamei, lămâie, miere de albine.

La târg o astfel de sticluță era 5 lei ... recomand dacă găsiți să încercați. Mie mi-a plăcut :)


2 comentarii:

  1. Exista si bere de ghimbir cu alcool :) Sa incerci daca ai ocazia, are un gust interesant. Si da, ghimbirul are proprietati afrodisiace ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am încercat o dată la „la 100 de beri” și a fost bună, dar nu am găsit de cumpărat prin magazine :) cred că în general alcoolul are proprietăți afrodisiace :D

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...