luni, 19 decembrie 2011

Piața de Crăciun din Sibiu

În ultima vreme am tot citit cât de frumoase sunt piețele de Crăciun din marile orașe europene precum Viena, Praga, Budapesta, Londra, Munchen sau Salzburg, iar apoi am dat peste un articol despre târgul de Crăciun din Sibiu. Și am decis că aici mi-ar fi ceva mai ușor de ajuns ... având în vedere intervalul scurt de timp avut la dispoziție, deoarece Crăciunul se apropie cu pași repezi :)

Așadar zis și făcut ... ajunsă sâmbătă din Sofia în București, duminică am pornit spre Sibiu ... cu întoarcerea în aceași zi! Am plecat la 7:30 cu un autobuz din Autogara Militari, care a ajuns în Sibiu în jurul orei 12 ... iar din Sibiu am plecat la 16:30 cu un alt autobuz și am fost înapoi în București în jur de ora 21:00 ... și am avut timp și de vizitat târgul de Crăciun din Sibiu, centrul orașului, ceva cumpărături (că nu se putea altfel - încă o pereche de cizme foarte drăguțe aflate la reduceri) și mâncat niște sărmăluțe alături de o cană mare de vin fiert într-un local foarte draguț de lângă târg! Ar fi fost și mai frumos dacă am fi văzut și piața mare luminată seară de luminițele de Crăciun și am fi asistat și la concertul de colinde, dar ... ne aștepta autobuzul de întoarcere!

Sibiul este un oraș pitoresc, medieval, parcă desprins din povești, mai ales pentru locuitorii de capitale ”mohorâte” precum Bucureștiul sau Sofia. În centrul orașului toate construcțiile par a fi în armonie una cu cealaltă și amintesc de vremurile de demult.

Târgul de Crăciun se află în centrul vechi, în piața mare a orașului și este format din casuțe mici din lemn care te ademenesc care mai de care cu bunătăți: decorațiuni de Crăciun, turtă dulce, accesorii și bijuterii lucrate manual, căciuli, miere, dulceață de ghimbir, carne și brânzeturi, vin fiert, gogoși, jucării și multe altele. De asemenea pentru cei mici există un patinoar în miniatură, curse cu ponei, mașinuțe și alte atracții. Ah, și a fost cam frig, pentru standardele mele, fiind îmbrăcată oarecum primăvăratic, dar am rezistat cu stoicism - bine, au ajutat și cele două pahare de vin fiert consumate :) Și acum câteva poze de la fața locului:

În concluzie, chiar dacă a fost frig, a fost foarte frumos și atmosfera caldă și primitoare! Daca aveți ocazia unui popas în Sibiu, nu ratați acest pitoresc orășel și piața mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu