duminică, 12 februarie 2012

Despre masterat online

Deoarece tocmai s-a încheiat sesiunea, am decis să scriu câteva rânduri despre impresiile mele referitoare la masteratul online despre Managementul Proiectelor de la SNSPA. În primul rând, bine că există :) pentru că de exemplu în situația mea nu am cum să particip la orele de curs și seminar ale unui masterat clasic ... și intuiesc că nu sunt singura într-o astfel de situație!
Așadar în acest prim semestru am avut 3 materii și anume: „Managementul proiectelor I”, ”Strategii și tehnici de atragere a fondurilor UE” și „Globalizare și integrare europeană”. Cea mai interesantă mi s-a părut cea din urmă și anume „Globalizare și integrare europeană”!
Și acum despre cum se desfășoară masteratul ... există o platformă online unde se desfășoară seminariile online care decurg similar unei conferințe pe skype sau messenger, profesorul postând diferite teme de discuție și adresând întrebări studenților, iar răspunsurile sunt considerate „participarea la seminar”. Într-o săptămână sunt 3 seminarii online, pentru cele 3 materii, urmate de o săptămână de seminarii „tutorial”, pentru cei care au posibilitatea să ajungă și la facultate - nu a fost și cazul meu :) Durata unui seminar atât online, cât și tutorial este de 2 ore ... este benefică participarea în cadrul seminariilor tutorial, deoarece întrebările adresate profesorilor prin intermediul „mesajelor private” - opțiune de pe platforma online, sunt în general fără răspuns!
Forma de examinare se realizează iarași online, în general prin diferite proiecte realizate individual, cât și multe în echipă - așadar atenție în alegerea co-echipierilor! De asemenea am avut și realizarea unui eseu pe o temă dată - subiectul a fost postat la ora 6pm, urmând ca eseul să fie încărcat pe platformă până la ora 9pm ... așadar masteratul nu necesită deloc prezența la facultate pentru cei ce nu au această posibilitate, din cauza domiciliului sau serviciului.
Oferta de masterat online de la SNSPA din cadrul Facultății de Comunicare și Relații publice (singurele online):
- Management educaţional şi comunicare instituţională 
- Management şi comunicare în afaceri 
- Managementul proiectelor
Mai multe detalii aici și aici.2 comentarii:

  1. Buna, deci la seminariile online, se deruleaza la o anumita ora, in care trebuie sa fi prezent, nu-l poti vizualiza mai tarziu, si raspunde ulterior intrebarilor adresate. Multumesc frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba da, poti vizualiza seminarul mai tarziu, e sub forma de "chat" si poti citi mai tarziu ce a scris profesorul si ce au raspuns ceilalti colegi la eventualele intrebari :) iar unii profesori lasa seminarul "deschis" pentru a putea lasa comentarii si studentii care nu au putut participa la seminar la ora respectiva. Mesajele private despre care scriam in articolul de mai sus se refera la posibilitatea de a trimite mailuri profesorului din platforma online, la care insa in majoritatea cazurilor nu am primit niciun raspuns :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...