vineri, 8 iunie 2012

Despre epilarea cu zahăr

Recent am aflat de la o prietenă despre epilarea cu zahăr ... și m-am întrebat cum adică cu zahăr? adică cu zahăr precum cel folosit pentru îndulcirea cafelei sau ceaiului! Ea a spus că este mai puțin dureros decât tradiționala ceară, iar pielea rămâne fină și catifelată după. Iar pe mine m-a încântat partea cu mai puțin dureros așa că am decis să mă documentez, căci nu mai sunt așa curajoasă ca pe vremuri și a mai scăzut toleranța la durere :)
Este o metodă de epilare cu „vechime”, fiind folosită din timpului Egiptului antic, rețeta fiind îmbunătățită pe parcurs, dar ingredientele sunt din cele mai simple: zahăr, suc de lămâie și apă. Se poate realiza și acasă, dar cred că cel mai bine se apelează la un salon cosmetic specializat.

Printre avantajele acestei metode se numără:
- smulge firele de păr fără să le rupă, iar pasta de zahăr se lipește doar de firele de păr și nu și de piele, fiind indicată astfel și persoanelor cu piele sensibilă sau care suferă de diferite afecțiuni ale pielii;
- temperatura pastei de zahăr este cea a corpului, așadar nu prezintă riscul de a arde sau a deteriora pielea precum ceara tradițională;
- este igienică, pastă de zahăr fiind realizată pentru fiecare epilare în parte;
- prin epilare se realizează  și exfolierea pielii, aceasta rămânând fină și catifelată;
- este mai puțin dureroasă comparativ cu ceara tradițională.

Dacă vreți să vă încumetați să o realizați singure acasă găsiți rețete pe internet - de exemplu un articol complet găsiți aici.

M-am interesat și unde se realizează epilarea cu zahăr în București și am găsit - salonul Evergreen sau unde a fost și prietena mea, salonul Bodyphoria. Pe site-urile saloanelor puteți citi mai multe și despre epilarea cu zahăr și după ce o voi testa pe propria piele, sper eu curând, voi reveni cu detalii!

Pe final, vă las cu un scurt filmuleț despre epilarea cu zahăr de pe ProTv daca vreți să vedeți cum arată - de la secunda 30 :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...