duminică, 17 iunie 2012

Masterat on-line Managementul Proiectelor, anul I, semestrul II

Dacă aici scriam despre primele impresii despre masteratul online de la SNSPA despre Managementul Proiectelor, acum revin cu informații dupa terminarea și celui de-al doilea semestru. Mi-a mai trecut entuziasmul inițial și pentru asta învinuiesc în mare măsură materia „Analiza financiară a proiectelor”! Da, o să vă mănânce și vouă sufletul dacă decideți să urmați acest masterat, deoarece cerințele pentru această materie sunt maaari!

Așadar pentru semestrul II, materiile de studiu sunt Managementul proiectelor II, Managementul echipei de proiect și ... ați ghicit, Analiza financiară a proiectelor! Seminariile sunt din nou atât online, cât și tutoriale, însă eu iarași am putut participa doar la cele online. Sunt 3 materii și 6 seminarii online pe lună, care încep în general la ora 18:00 și țin până la ora 20:00. Aceași logică se aplică și pentru seminariile tutorial din cadrul facultății. Prezența se punctează ca 50% din participarea la seminare, atât online cât și tutoriale, așadar dacă participați la toate seminariile online puteți obține punctajul maxim pentru prezență. În rest mai trebuiesc trimise două teme intermediare pentru fiecare materie în parte și un proiect final realizat în echipă, ce ține loc de examen.

Dacă pentru Managementul proiectelor II sau Managementul echipei de proiect, cerințele au fost de bun-simț, similare cu cele de pe primul semestru, adică ca pentru oameni care au și o slujbă și viață personală în afară de master, lucrurile se schimbă substanțial pentru Analiza financiară a proiectelor. Aici temele intermediare seamană cu temele semestriale la celelalte materii, iar proiectul final este substanțial. Recomandarea mea ar fi să aveți numărul maxim de 5 persoane pentru acest proiect, șă vă apucați de el din prima zi și să lucrați des și constant, plus să aveți ca model un proiect din anii trecuți. Nu mă refer să plagiați proiectul din anii trecuți, ci să-l aveți ca inspirație pentru tema aleasă de către voi.

În rest nu așteptați răspuns la mesajele private pe care le scrieți de pe platformă, ci utilizați adresa de mail a profesorului pentru întrebări. Și dacă această adresă de mail nu este pusă la dispoziție prin diferite mailuri trimise de către facultate, o puteți cere în cadrul seminariilor online sau puteți întreba colegii care ajung la seminariile tutorial. Ah, și să nu vă surprindă că nu sunt respectate termenele de depunere ale temelor intermediare sau proiectelor finale. Se mai întâmplă! sau schimbările în ora și ziua de desfășuare a seminariilor ... iarăși, se mai întâmplă. De aceea este bine să vă aruncați un ochi mereu pe platforma online, cât și pe mail (adresa de mail pe care ați precizat-o în formularul de înscriere).

Dacă cumva aveți întrebări adiționale despre acest masterat vă raspund cu cea mai mare plăcere pe adresa de mail a blogului sau ca răspuns la comentarii.

În rest, chiar dacă a mai fost diminuat entuziasmul general, tot ma bucur că există un masterat online pentru managementul proiectelor, cu toate limitările și problemele lui!Un comentariu:

 1. Buna,

  As dori si eu sa ma insciu la Masteratul de Mangement al Proiector -taxa, pt ca sunt deja la Poli la masterat -zi, de aici porneste indecizia meu, daca sa ma inscriu la IFR- Taxa sau ZI- taxa, nestiind daca voi sustine acelasi tip de amditere ca cei de la buget, chiar daca dau la taxa.
  O alta nelamurire este ca la IFR, simt asa de parca as pierde legatura cu ei, prin sistemul asta online, nu stiu nu mi este fte clar cum se desfasoara... citeam la tine, ca sunt seminarii online la o anumita ora, punctate cu prezenta, insa daca nu pot ajunge la aceea ora, si ma uit cand am timp, se mai pune prezenta?este un sistem greu de manageriat?
  si mai vroiam sa intreb daca pe diploma finala scrie IFR sau ZI?

  Merci frumos, imi poti rasp te rog pe adresa de mail : iassminaa@yahoo.com
  Astept rasp cat mai curand sapt aceasta fiind ultima de inscriere la zi, si m-ar ajuta sa iau o decizie

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...