joi, 14 iunie 2012

Review: masca de păr H Suan Wen Hua

Scriam eu acum vreo două luni despre prima mea comandă la Lush.ro și după ce mi-am exprimat părerea despre crema hidratantă pentru ten mixt Imperialis, acum a venit rândul măștii pentru păr H Suan Wen Hua. Da, este un nume cam greu de ținut minte!

Mască de păr H Suan Wen Hua


Pe cutie sunt prezentate următoarele informații: "Emulsie hidratantă pentru păr. Mega tratamentul părului tău. Aplică pe părul uscat și lasă să acționeze timp de 20 minute. Spală cu șampon și balsam în mod obișnuit.” și are o greutate de 225g și costă cam multicel, adică 67,8 lei. Detalii despre ingrediente puteți găsi pe aici.

Perioada de valabilitate este de patru luni, dar eu în momentul în care am primit-o mai avea garanție doar două luni.

Așadar să încep cu argumentele pro:
- are un miros plăcut (deși miroase un pic a oțet) și o consistență cremoasă
- se absoarbe în păr pe măsură ce este aplicată și rămâne pe păr precum un balsam până când părul este spălat
- lasă părul plăcut la atingere și îmbunătățește aspectul general al acestuia.

Argumentele contra ar fi:
- perioada de garanție
- prețul ridicat
- îngrașă părul (și dacă părul are natural tendințe de îngrășare, ca al meu ... atunci îl îngrașă destul de tare!)
- se foloșeste o cantitate destul de mare pentru o utilizare, deoarece cum spuneam mască este absorbită în timp ce este aplicată, așadar pentru un păr mediu-lung poate fi întrebuințată pentru 5-7 utilizări (cu oarece marjă de eroare depinzând de lungimea și textura părului și abundența dorită pentru mască).

Eu inițial am folosit-o de la rădăcini până la vârfuri, ulterior folosind-o la vreo 10 cm de rădăcină până la vârfuri deoarece îmi îngrășa destul de tare părul.

Recomand ca această mască să fie folosită pentru părul cu adevărat problematic, al meu mai degrabă era uscat și casant în zona din apropierea vârfurilor (asta cu vârfurile tocite tăiate), rebel și se electriza ușor. Bine, și acum cam tot așa e, dar ceva mai strălucitor parcă :) - deoarece îngrașă părul destul de tare! Este o mască comodă și plăcută, dar cu efecte asemănătoare măștilor preparate în bucătărie, precum preferata mea din ulei de măsline, oțet de mere, ricin, gălbenuș și miere. Ce-i drept, nu se „usucă” pe păr precum masca precedentă, dar nu știu dacă acest fapt justifică diferența de preț. Oricum o dată pe an zic că nu strică răsfătul cu o astfel de mască!

Mă tentează să încerc și masca de păr vegan Jasmin și Henna ... dar întâi să o termin pe aceasta, că mai am un pic și să fac o mică pauză de măști cumpărate și să revin la cele fabricate de mine în bucătărie :)

Voi ce recomdări de măști pentru păr cumpărate sau homemade aveți?


2 comentarii:

  1. Oh , nu stiu ce sa zic :-? Dupa ce ai povestit tu nu a avut nici un efect , si parul meu este exact ca al tau (foarte greu de multumit). Trebuie sa imi gasesc si eu masca de par neaparat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poți încerca măști făcute în casă, dar și acestea depind de tipul de păr ... o mască universală aș zice ca e cea cu gălbenuș de ou cu miere, la care adaugi ulei de ricin și vitamina A; stai cu ea cam o ora, acoperind părul cu un prosop și apoi te speli în mod obișnuit. Pentru un plus de strălucire poți clăti părul cu oțet de mere!:)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...