sâmbătă, 15 septembrie 2012

Recomandare de carte: „Colecționarul” de John Fowles

Mie una îmi place să citesc ... oriunde, oricând, în general mai multe cărți deodată, la care se  adaugă o multitudine de articole pe teme variate.

Recent am citit „Colecționarul” de John Fowles ... în mare parte am citit cartea pe trenul Piatra Neamț-București, terminând-o ziua următoare. Cartea are 323 pagini de format mic și se citește în aproximativ 7-8 ore.

Este o carte interesantă, care te pune pe gânduri și te face să îți dorești să aibă un final fericit, precum în filmele americane, dar cărțile nu sunt scrise, precum scenariile de la Hollywood.


„Colecționarul” este primul roman al lui John Fowles și este o carte cu o concepție originală asupra pasiunii unui funcționar neînsemnat pentru o fată frumoasă din oraș. Un tânăr timid, introvertit, ce colecționează fluturi câștigă pe neașteptate o sumă importantă de bani la pronosport și astfel viața sa ia o întorsătură de proporții, iar pasiunea sa se transformă în obsesie. Astfel ajunge să o răpească pe frumoasa studentă de la Arte în încercarea disperată de a stabili o legătură afectivă între el și victimă.

Cartea descrie perspectiva răpitorului asupra celor ce se petrec, urmând apoi sentimentele victimei, descrise cu acuratețe într-un jurnal. Ceea ce mi-a rămas oarecum întipărit au fost cuvintele lui spunând că foarte mulți oameni având banii lui și timpul său liber ar fi capabili de fapte asemănatoare. Oare așa o fi?

Nu vreau să dezvălui mai multe despre această carte, pentru a stârni interesul și altora înspre lectură. Eu am citit-o pe nerăsuflate și au fost numeroase pasaje care m-au pus pe gânduri.

2 comentarii:

  1. Da, da, buna cartea! İ-am dat-o si mamei sa o citeasca fix cand era in Nottingham la sora mea care locuia singura atunci.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si de atunci doarme cu lumina aprinsa? :) mama, nu sora :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...