vineri, 18 ianuarie 2013

REM de Mircea Cărtărescu

În REM se regăsește tehnica povestirii în ramă pentru a duce cititorul în lumea fantastică a copilariei, unde jocul poate prinde viață și poate acapara personajele.

Svetlana, ajunsă la vârsta maturității, povestește despre jocurile fascinante ale copilăriei, în care, împreună cu prietenele ei de copilărie pătrunde într-o lume fantastică și plină de simboluri.Cartea este plină de simboluri și prezintă drumul personajului principal către REM, care este un proces de inițiere. Accesul în REM nu este unul facil și numai cei aleși pot ajunge acolo, cunoscandu-și astfel creatorul.

Nu dau mai multe detalii deoarece nu vreau să stric surprizele pe care aceasta carte le ascunde. Este o carte subțirica, ce se citește în câteva ceasuri, care vă va duce într-o lume de basm, cea a copilariei, a jocului, a imaginației și a fantasticului, fiind capabilă să trezească emoții și să vă pună diferite semne de întrebare.

P.S.: între timp am început o nouă carte de Mircea Cărtărescu și anume „Ochiul căprui al dragostei noastre”, care conține o serie de povestiri scurte ... voi reveni cu detalii într-un articol viitor!

2 comentarii:

  1. am citit-o intr-a 9-a.mi-a picat la teza.m-am cam chinuit atunci cu ea.nu intelegeam nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca o citeam si eu in clasa a 9-a, nu cred ca intelegeam mare lucru din ea :) nu e chiar o lectura facila :)

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...