duminică, 17 februarie 2013

Masterat „Managementul proiectelor” IFR - partea 3

V-am obișnuit deja cu impresiile precedente din semestrele 1 și 2, ale masteratului despre „Managementul proiectelor” de la SNSPA, iar acum vine rândul impresiilor din semestrul 3, semestru încheiat de asemenea cu succese răsunătoare, adică cu promovarea tuturor materiilor de studiu, care ce-i drept sunt doar 3, fiind versiunea online sau mai nou „IFR” a masteratului (adică pentru cei care nu prea au timp sau posibilitatea de a trece pe la facultate, verificarea făcându-se prin proiecte sau examene date online). 

Materiile de curs pentru acest semestru au fost: Aplicaţii şi studii de caz în domeniul proiectelor, Aplicaţii informatice pentru managementul proiectelor (unde s-a studiat succint Microsoft Project) și Evaluarea și auditul proiectelor. 

Cursul de „Aplicaţii şi studii de caz în domeniul proiectelor” mi s-a părut cel mai interesant, mai ales datorită seminariilor tutoriale susținute de domnul profesor Sergiu Stan, care are abilitatea de a capta atenția și a o întreține pe parcursul întregului seminar. La acest curs pentru promovare se susține un examen online și trebuie depusă o temă ce constă în zece situații ipotetice care se aplică unui proiect realizat în semestrele anterioare. Tema se va realiza în echipa, păstrându-se componența echipelor anterioare, cu mici schimbări. Așadar, atenție la alegerea colegilor de echipă din semestru 1, căci acești colegi vă vor „bântui” mai mult sau mai puțin până la terminarea studiilor masterale.

La cursul de „Aplicaţii informatice pentru managementul proiectelor” am studiat Microsoft Project, temele de pe parcurs, cât și proiectul final fiind realizate individual în Microsoft Project conform informațiilor de la seminar.

Despre cursul despre „Evaluarea și auditul proiectelor” pot spune că l-am găsit oarecum plictisitor, fiindu-mi clar de pe acum că nu mă așteaptă o carieră strălucită în acest domeniu. Pentru evaluare la această materie a trebuit să scriu două eseuri plus să contribui la un proiect realizat în echipă despre evaluarea intermediară a unui proiect ales din cele anterioare.

În continuare, pentru ultimul semestru se preconizează ca materii de studiu: Politica de comunicare a Uniunii Europene, Pregătirea şi implementarea proiectelor de cercetare, practică și seminar de cercetare. Și evident lucrarea de dizertație la care nu am găsit încă un coordonator, deoarece nu prea se primesc răspunsuri la mesajele private de pe platformă ... dar voi mai căuta!

4 comentarii:

 1. Buna,

  Iti urmaresc articolele despre Masterul de Management de Proiect de la SNSPA de o vreme si as vrea sa aflu mai multe detalii despre acest program de invatamant cu frecventa redusa deoarece sunt tentat sa ma inscriu si eu incepand cu toamna aceasta. Cea mai mare nelamurire a mea cu privire la acest masterat este referitoare la diploma pe care o primesti la absolvire, si anume daca este vreo diferenta intre aceasta si varianta masterului la ZI si totodata sunt curios daca exista vreo diferenta intre profesorii/programa de la IFR si cei de la ZI.
  Iti multumesc tare mult daca ai putea sa ma ajuti cu raspunsurile la aceste intrebari.

  Dragos Achim

  RăspundețiȘtergere
 2. Bună! nu, nu este nicio diferență între diploma primită în cadrul masteratului în regim IFR și cea de la zi. Cel puțin eu nu știu să fie. Iar din câte știu profesorii și programa sunt cam aceleași ca și la zi. Doar că abordarea este diferită, în ceea ce privește cursurile și seminariile, plus în ceea ce privește modalitatea de evaluare. Aș zice că la IFR se pune mai mult accentul pe studiu individual.

  Oricum dacă te decizi asupra acestui tip de masterat, pregătește-te „sufletește”! Masteratul îți oferă posibilitatea să-l urmezi fără a te prezenta la facultate prea des (sau deloc), însă comunicarea este destul de dificilă, iar abordarea destul de superficială.

  Eu una mă „chinui” acum cu lucrarea de disertație și abia aștept să închei :)

  Dacă mai ai întrebări, îți stau cu cea mai mare plăcere la dispoziție. Poți trimite un mail și aici info [at] comunicare [.] ro și cu puțin noroc vei primi și un răspuns oficial pentru întrebările tale.

  RăspundețiȘtergere
 3. da, si eu urmez acelasi master si sunt cam dezamagita de modul de abordare. recunosc, cursurile cu dl stan au fost cele mai interesante, desi uneori o divaga de la subiect. dar era o placere :)) cum te0ai descurcat cu scenariile de la cursul lui? eu imi cam prind urechile :))

  RăspundețiȘtergere
 4. da, imi amintesc de d-l Stan :) foarte interesant cursul lui. Scenariile respective stiu ca le-am impartit intre membrii echipei si parca am luat chiar 10 - le-am adaptat la proiectul nostru de suflet, asa-zisa "Pensiune La Bunica", proiect care ne-a bantuit din primul semestru si pana la sfarsitul masteratului :)

  RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...