duminică, 3 septembrie 2017

Schimbările mari încep cu pași mici: 21 de afirmații, 21 de zile


Schimbările mari încep de multe ori cu pași mici, conștienți și consecvenți. Te-ai întrebat vreodată cum ți-ai dori să fii? Dacă ai fi un personaj într-o carte, cum ar fi acesta și care ar fi povestea sa?

Exercițiul pe care ți-l propun este să scrii 21 de afirmații scurte despre cum ți-ai dori să fii. Nu înseamnă că nu ești deja într-un anume fel, ci poate fi și pentru că îți dorești să accentuezi anumite trăsături. Musai ca aceste afirmații să fie pozitive și la timpul prezent. Astfel de afirmații pot fi: Sunt iubit(ă), Sunt apreciat(ă), Sunt fericit(ă), Sunt creativ(ă) ...iar lista continuă până când avem cel puțin 21 de astfel de afirmații.

Pentru a compune această listă ideal este să găsești un colț liniștit, eventual să asculți muzică ambientală, pentru a te simți cât mai relaxat. Vizualizează cum ai dori să fii, observă-te din exterior și apoi poți începe să înșiri pe foaie aceste dorințe. Odată ce ai terminat de scris lista, aruncă-ți un ochi peste ea și pe cât posibil prioritizează aceste afirmații în funcție de importanța pe care o au în viața ta, cele mai importante fiind cap de listă.

La început s-ar putea sa fie greu să scrii 21 de afirmații, însă îți garantez că ulterior îți vor veni și alte idei, vei adăuga și vei scoate afirmații, vei schimba ordinea acestora în lista. Astfel această listă este un instrument care te va ajuta să te cunoști mai bine, să conștientizezi care sunt schimbările pe care ți le dorești de la tine. Primul și cel mai important pas spre orice schimbare este să conștientizezi care este schimbarea pe care o cauți.

Ei bine, acum avem lista, ce facem mai departe cu ea?

Odată încheiată varianta finală a listei, pentru a produce o schimbare în tiparele de gândire existente, este nevoie să citim aceste afirmații zilnic, aproximativ la aceeași oră în fiecare zi, timp de cel puțin 21 de zile. Le putem citi dimineața, când bem cafeau sau seara, înainte de culcare. Le putem citi în gând sau cu voce tare, important este să conștientizăm fiecare afirmație în parte.

Dacă cumva practici și meditația, atunci este indicat să citești aceste afirmații imediat după meditație, mintea fiind în acel moment mai calmă și multă mai receptivă la informațiile noi pe care le primește. 


Acest exercițiu ne ajută în primul rând să ne cunoaștem mai bine și cu puțin efort zilnic să fim cea mai bună versiune a fiecăruia dintre noi. Pe parcursul celor 21 de zile vei simți mici schimbări în tine, iar la final va fi plantată sămânța schimbării. Poți citi în continuare afirmațiile, mai ales dacă le-ai modificat pe parcurs, pentru a produce o schimbare de lungă durată.

Te invit să încerci și tu acest exercițiu și să îmi povestești apoi ce schimbări a produs în interiorul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu