marți, 17 octombrie 2017

Înțelepciunea din metrou: Dragostea nu e o stare de extaz continuă


În metrou mi se mai întâmplă să prind din aer frânturi de conversații, unele mai serioase, altele de-a dreptul amuzante, pe care le potrivesc, imaginându-mi cauza și apoi efectul, continuarea, țesând în mintea mea întregi povești nescrise încă. Cum stăteam cu cartea în brațe citind, că acesta îmi este obiceiul când circul cu metroul, lângă mine s-a așezat o tânăra fată, cu flori, baloane colorate și o pungă de cadou, așa că era destul de greu să nu o observi. Era însoțită de un tânăr care s-a așezat în picioare, în fața ei. Am bănuit că probabil și-a serbat ziua de naștere și acum e în drum spre casă. Mi-am băgat nasul înapoi în carte, să contui să citesc despre viața frumoasei Sisi, când l-am auzit pe tânăr încurajând-o, spunându-i că va trece peste un anume Liviu. A fost ceva cald și sincer în felul în care a spus-o, așa că trebuie să recunosc că am devenit atentă, uitând de viața reginei din carte și zăbovind la aceeași pagina până la coborâre, trăgând cu urechea la discuție.

El îi spune ei, am rezumat eu pe scurt, că nu mai țin minte exact cuvintele, însă esența este următoarea: „Tu cauți pe cineva exact cum ești tu, dar nu ai cum să găsești o copie a ta. Într-o relație e nevoie să găsești o bază comună, pe care să crești ...Nu există potrivire perfectă. Tu aștepți să fii mereu extaziată ...cum nu mai este extazul, lucrurile nu mai merg. Dar iubirea nu e tot timpul așa.”

Iubirea vine la pachet cu suișuri și coborâșuri. Iubirea are nevoie de atenție constantă, altfel ne putem trezi că într-o zi îți face bagajele și pleacă în alte case, unde speră să fie cu adevărat apreciată, așa cum e ea, imperfectă la fel ca și noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...